Іран поновлює експортні поставки нафти в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран поновлює експортні поставки нафти в Європу

Енергетика
255
Перша партія нафти обсягом чотири мільйони барелів готова до відправки в Європу. Покупцями виступили французькі, російські та іспанські компанії.
Про це в неділю, 14 лютого, заявив заступник міністра нафтової промисловості Рокнеддін Джаваді державному інформаційному агентству IRNA.
За словами чиновника, перша партія нафти обсягом чотири мільйони барелів відправиться в Європу в найближчі 24 години.
Половину згаданого обсягу придбала французька енергокомпанія Total, решту нафту відправлять двом компаніям з Росії та Іспанії. За словами іранського чиновника, російська компанія доставить іранську нафту на свій нафтопереробний завод в Румунії.
Раніше іранський міністр нафтової промисловості Біжан Намдара Зангане назвав італійські компанії Eni і Saras “традиційними покупцями” і анонсував попередні угоди. Повідомляється також про підписання меморандуму про взаєморозуміння для розширення співпраці в нафтохімічній галузі на загальну суму в один мільярд євро.
Підписантами виступили дочірнє підприємство найбільшої державної нафтохімічної компанії Ірану NPC і італійська Maire Tecnimont Group, що спеціалізуються на обладнанні для нафтопереробної і нафтохімічної промисловості.
Крім того, минулого тижня в Тегерані анонсували інтенсивні переговори з німецьким концерном BASF з метою залучити 4 мільярди євро інвестицій в іранську нафтохімічну галузь.
Нагадаємо, що першою західною компанією, яка почала завантаження іранської нафти для її експорту по морю до Європи, став швейцарський сировинний трейдер Glencore.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас