Яресько не бачить істотних чинників для коливання курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько не бачить істотних чинників для коливання курсу гривні

Валюта
1572
Істотних факторів розвитку економічної ситуації в Україні, які спровокували б значні коливання валютного курсу, немає, сказала журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько.
«Я не бачу істотних нових макроекономічних чинників для зміни (курсу – ред.)гривні. Але є загальні чинники », – сказала глава Мінфіну.
Нагадаємо, котирування гривні до долара США в середині січня зрушили в сторону зниження – до 24-25 грн / дол., а курси готівкового і «чорного» ринку досягли 26-27 грн / дол. Для стабілізації курсу регулятор посилив порядок розгляду заявок на покупку валюти і проводив аукціони з продажу валюти на міжбанку, в ході яких за місяць продав 120 млн дол. США.
За словами голови Національного банку України Валерія Гонтаревої, коливання курсу гривні до іноземних валют в останній місяць обумовлені сезонним падінням ділової активності, великою кількістю вихідних днів в січні, а також виплатою з Єдиного казначейського рахунку 30 млрд грн в грудні 2015 року і політичною нестабільністю в останні дні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас