"Укрнафта" припинила видобуток на трьох родовищах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" припинила видобуток на трьох родовищах

Енергетика
611
ПАТ “Укрнафта” змушена припинити видобуток нафти і газу на Юровському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв’язку з відкликанням ліцензій.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
Рішення Державної служби геології і надр суперечить інтересам держави – це понад 35 млн грн недоотриманих податків щорічно, втрата робочих місць і стагнація української нафтовидобувної галузі в цілому, – йдеться в повідомленні.
“Це вимушене рішення про припинення видобутку на трьох родовищах “Укрнафти” є безпрецедентним для компанії. Припинення видобутку призведе до незворотних наслідків – значні витрати на фінансування заходів з консервації свердловин, а можливо – призведе до їх фізичної ліквідації, а також рекультивації земель, виникнення ризиків екологічного характеру, порушення умов розробки родовищ вуглеводнів та ін”, – зазначив глава “Укрнафта” Марк Роллінс.
Нагадаємо, раніше в інтерв’ю “ЕП” Марк Роллінс заявив, що якщо компанію позбавлять ліцензії на видобуток природних ресурсів вона збанкрутує.
Як відомо, в третьому кварталі 2015 ПАТ “Укрнафта” не в повному обсязі виконала свої податкові зобов’язання, не доплативши до бюджету 23,4 млн гривень.
Нагадаємо, в серпні 2015 року “Укрнафта” підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних.
У жовтні глава ДФС Роман Насіров повідомив про розірвання угоди про реструктуризацію боргу “Укрнафти”.
22 жовтня керівництво і представники “Укрнафти” не прийшли на розширену колегію за рішенням проблем щодо податкової заборгованості компанії.
Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії “Укрнафта” на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов’язаннями.
ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, група компаній “Приват” Ігоря Коломойського – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас