Українські винахідники створили кіберрукавичку, що дозволяє "відчути" віртуальну реальність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські винахідники створили кіберрукавичку, що дозволяє "відчути" віртуальну реальність

Технології&Авто
1570
Команда винахідників українського конструкторського бюро GremTech готується представити світові кібернетичну рукавичку з власною технологією V-Touch. На сьогодні вже є альфа-прототип продукту. Готовий продукт представлять вже цієї весни.
“V-Touch — це технологія, яка дозволяє зчитувати дрібну моторику людської руки і синтезувати механічні відгуки для моторного відділу головного мозку. Непідготовленому користувачеві буде легше з її допомогою повноцінно взаємодіяти і освоїтися у віртуальному світі.
Нагадаємо, кібернетичну рукавичку можна застосовувати в кількох сферах: ігровій індустрії, повсякденному житті, медицині та освіті. Любителі комп’ютерних ігор зможуть отримати реальні відчуття при взаємодії з віртуальними об’єктами, дизайнери — взаємодіяти з об’ємними інтерфейсами і керувати 3D-об’єктами. А в повсякденному житті технологія дозволить рухом руки управляти побутовою технікою і електронікою в своєму будинку.
Але основна мета проекту — дозволити спеціалісту працювати в агресивному середовищі без загрози для життя і здоров’я. З V-Touch можна буде робити небезпечні маніпуляції на відстані так само ефективно, як при безпосередньому контакті, обіцяють розробники.
Також рукавичку зможуть використовувати медики для діагностики та реабілітації при захворюваннях, пов’язаних з порушенням дрібної моторики і рухливості в цілому. Таких як параліч, атрофія м’язів, збій і пошкодження нервової системи, інші порушення.
Зараз команда займається патентуванням своєї технології, а також досліджує ринок і пише бізнес-план. Презентація остаточної версії продукту запланована на весну цього року.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас