Антикорупційне бюро провело обшуки на держпідприємстві "Артемсіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційне бюро провело обшуки на держпідприємстві "Артемсіль"

Кримінал
1613
Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводили обшуки на державному підприємстві “Артемсіль” в місті Соледар Донецької області, повідомив глава НАБУ Артем Ситник.
“Зараз ось проводяться обшуки на “Артемсолі”. Туди поїхали 20 спецназівців, тому що там реально зона розмежування”, – зазначив у четвер А.Ситнік в бесіді з журналістами програми “Схеми”.
Як передає “Радіо Свобода”, за словами місцевих жителів, обшук почався близько 9 ранку, до держпідприємства під’їхали три мікроавтобуси. У цей час директор присутній і якраз проводив нараду.
“Зараз проходить вилучення документів. Нікого не впускають, нікого не випускають. Наскільки мені відомо, їх цікавлять збиткові контракти з Росією”, – повідомив у четвер в коментарі “Радіо Свобода” депутат міськради Соледара Роман Махник.
Як повідомлялося, Мінагрополітики України звернулося до Національного антикорупційного бюро України та Міністерство внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію про наявність зловживань на ДП “Артемсіль”, оприлюднену в ЗМІ.
ДП “Артемсіль” – одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації кухонної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Його виробничі потужності розташовані в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.
В кінці серпня 2015 року уряд повернув “Артемсіль” в управління Мінагрополітики, тоді як до цього воно з липня 2014 року був в управлінні Мінінфраструктури. З тих пір аграрне відомство поки безрезультатно намагається відібрати на конкурсі нового директора. В.о. директора ДП “Артемсіль” Андрій Журавльов 26 жовтня 2015 року пішов з посади “через відсутність конструктивного діалогу з Мінагрополітики з питань подальшого розвитку підприємства”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас