Світові фондові ринки впали після виступу глави ФРС, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові фондові ринки впали після виступу глави ФРС, - WSJ

Фондовий ринок
1622
У четвер фондові ринки різко просіли внаслідок стурбованості інвесторів станом світової економіки після оцінок, зроблених главою ФРС Джанет Йеллен, і на тлі триваючого падіння цін на нафту, пише The Wall Street Journal.
Європейський індекс Stoxx Europe 600 втратив 3,31% на ранкових торгах, при тому, що найбільше впали акції банків і гірничодобувних компаній, зазначає видання.
В Азії гонконгський індекс Hang Seng втратив за день 3,9%, опустившись до мінімуму з червня 2012 року. При цьому індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, впав на 4,9%, до мінімумів 2009 року. Японські ринки сьогодні закриті з нагоди свята, але за тиждень Nikkei знизився на 6,6%, нагадує WSJ.
Російський індекс РТС впав на 3,51%, а MICEX – на 2,04%.
Виступаючи в середу перед Конгресом з оцінкою економічної ситуації, Йеллен заявила про наявність ризиків для сталого економічного зростання та загрозу низької інфляції, внаслідок чого плани по черговому підвищенню ключової ставки, напевно, доведеться відкласти.
«Фінансова ситуація в Сполучених Штатах останнім часом стала менш сприятливою для зростання, зі зниженням цін на широкий спектр цінних паперів, підвищенням ставок кредитування для схильних до ризику позичальників і подальшим зміцненням долара», – сказала вона.
Станом на середину дня барель нафти з постачанням в квітні коштував на лондонській біржі ICE $ 30,49, що на 1,15% нижче за ціну закриття. Котирування WTI в Нью-Йорку знизилися на 2,93%, опустившись нижче $ 27 / бар., до $ 26,62.
Падіння цін на нафту викликає у інвесторів заклопотаність перспективами світової економіки, а також можливими наслідками від банкрутств в енергетичному секторі і спадом в країнах, що залежать від експорту енергоносіїв, відзначає WSJ.
Видання нагадує, що періоди зростання на фондових ринках в цьому році були короткочасними, чому сприяли невизначеність в політиці центральних банків, невпевненість в зростанні світової економіки, девальвація китайської валюти і зниження вартості нафти.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас