Яресько повідомила, коли українцям варто чекати поступового зняття валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько повідомила, коли українцям варто чекати поступового зняття валютних обмежень

Особисті фінанси
2540
Поступово зняття валютних обмежень буде відбуватися за затвердженим спільно з Міжнародним валютним фондом (МВФ) календарем за умови прискорення реформ і наявності стабільності в країні, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики в Києві.
“Валютні обмеження мають бути зняті поступово, коли ми матимемо достатньо довіри в системі, що капітал не вийде з країни, як тільки ми знімемо обмеження. У Нацбанку є розроблений спільно з Міжнародним фондом календар – коли і як їх знімати. Для бізнесу ми готові робити це швидше, ніж наші партнери. Але вони наповнили міжнародні резерви, і вони не хочуть бачити відтоку з ринку “, – сказала Н.Яресько.
При цьому міністр зазначила, що в даний час платіжний баланс “більш-менш спокійний”, однак є психологічний тиск на систему, а також є економічні питання, зокрема, на товарних ринках, які важливі для економіки країни.
“З поліпшенням і посиленням реформ ми можемо очікувати зняття всіх обмежень, але тільки крок за кроком, за цим календарем (затвердженим з МВФ – ред.), як тільки матиме місце стабільність”, – підсумувала Н.Яресько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас