У січні в Україні на одну вакансію претендувало три фахівці: Де найвищі показники конкуренції (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні в Україні на одну вакансію претендувало три фахівці: Де найвищі показники конкуренції (дослідження)

Особисті фінанси
1951
У січні після завершення новорічних свят компанії відновили набір персоналу, і показники кількості вакансій «вийшли» на досвятковий період. Число нових резюме помітно зросло в порівнянні з груднем, однак впало на 5-6% відносно жовтня-листопада 2015 року.
Це спричинило ледь помітне зниження конкуренції на ринку праці. Згідно з даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, в січні на одну вакансію претендувало три вільних фахівця.
Традиційно найвищою показник конкуренції був в столиці (чотири претенденти на одну вакансію). Також в ТОП регіонів з найвищою конкуренцією увійшли Київська, Запорізька і Полтавська області. Досить складною залишається ситуація на сході країни – в Донецьку і Луганську. Там претендує 10-11 кандидатів на одну вакансію.
Як і раніше, найнижча конкуренція на заході України, а саме в Закарпатській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Там претендує не більше одного претендента на вакантне місце.
Рейтинг професійних сфер з найвищою конкуренцією не змінився. Як і в наприкінці 2015 року сюди входять бухгалтера і фінансисти. Також першість в рейтингу профсфер з найвищою конкуренцією утримують юристи, банківські службовці та фахівці з управління персоналом, попит на яких впав ще більше в порівнянні з попереднім місяцем.
Помітно зросла конкуренція серед керівників вищої ланки. У січні на одну вакансію в середньому претендувало 12 ТОП-менеджерів. У наприкінці 2015 року цей показник був дещо нижчим – не більше 8-9 претендентів на посаду.
Незначними були зміни в ТОП-5 профсфер з найнижчою конкуренцією. Як і в кінці минулого року, великий попит існує на представників робочих спеціальностей, працівників страхових компаній і фахівців з продажу. Незважаючи на невелике зниження кількості вакансій для працівників в сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу, ці фахівці змогли утримати позиції в ТОП профсфер з найнижчою конкуренцією.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас