АМКУ програв суд "Ашан" у справі про картельну змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ програв суд "Ашан" у справі про картельну змову

Фондовий ринок
996
Компанія «Ашан» через суд оскаржила рішення про накладення штрафу Антимонопольним комітетом України (АМКУ) за порушення законодавства про захист конкуренції з боку великих торговельних мереж, повідомив на своїй сторінці в Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
«Низка торгових мереж подали до Господарського суду Києва з метою оскаржити рішення Антимонопольного комітету України про участь в узгоджених діях (картельній змові), про накладення штрафу та про необхідність припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, – написав Дорошенко. – І тільки «Ашан Україна» вдалося в повному обсязі виграти справу у Антимонопольного комітету».
У повідомленні також вказується, що позовні вимоги компаній «Білла Україна», «Фоззі-Фуд», «Фора», «Новус Україна», «ЕКО», «Фуршет», «АТБ-Маркет», «АСНільсен Юкрейн» та інших Господарський суд Києва відхилив у повному обсязі. До сих пір не прийнято рішення щодо компаній «Метро Кеш енд Керрі Україна» і «Фудмаркет».
У той же час АМКУ виграв суди щодо компаній «Край-2», «Адвентіс» та «Спар-Центр», які припинили свою діяльність. Дорошенко зазначив, що в разі виграшу регулятора в апеляційній інстанції бюджет країни поповниться більш ніж 100 млн грн.
Нагадаємо, Антимонопольний комітет України 29 квітня 2015 завершив розслідування картельної змови великих торговельних мереж і оштрафував 18 рітейлерів на загальну суму 203,6 млрд грн в рамках справи про порушення законодавства про захист конкуренції, розпочатого в 2012 році. Розмір накладеного на компанію «Ашан» штрафу склав 9,4 млн грн.
Згідно з рішенням Антимонопольного комітету, компанія «Ашан» і торгові мережі зобов’язані припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції протягом двох місяців з дня отримання рішення шляхом приведення своєї діяльності з отримання та поширення інформації до вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Крім цього, АМКУ зобов’язав мережі привести у відповідність до законодавства договірні відносини з постачальниками і виробниками товарів, а також підходи до ціноутворення.
Компанія «Ашан» створена в 1961 році Жераром Мюлье в Рубе (Франція). В Україні компанія працює з 2008 року і включає 10 гіпермаркетів: 6 в Києві, 2 у Львові, по одному в Кривому Розі, Запоріжжі та Фонтанці Одеської області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас