Єврокомісія розробила стратегію щодо заміщення російського газу, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія розробила стратегію щодо заміщення російського газу, - ЗМІ

Енергетика
526
Єврокомісія обрала 14 пріоритетних проектів в галузі газопостачання, розвиток яких допоможе подолати залежність від газу з Росії, пише Spiegel з посиланням на джерело у відомстві.
Йдеться про розвиток центральних проектів загальною інфраструктури, за допомогою яких будь-яка держава ЄС зможе отримувати газ з багатьох країн.
Дана ініціатива, яка представляє загальний інтерес, буде представлена єврокомісаром з енергетики Мігелем Аріас Каньете 10 лютого.
Серед пріоритетних проектів ЄК – швидке завершення будівництва терміналу СПГ в Хорватії, в тому числі трубопроводу в напрямку Угорщини; будівництво кількох трубопроводів, які сильніше зв’яжуть Фінляндію і країни Балтії з газовою мережею решти ЄС; а також розширення трубопровідної мережі в Румунії, Болгарії та Греції.
Для реалізації цих проектів Євросоюз повинен виділити кошти. Як випливає з ініціативи Єврокомісії, дані проекти будуть сприяти забезпеченню енергетичної безпеки і конкуренції на газовому ринку ЄС.
Єврокомісія також заявила про намір в майбутньому перевіряти міжурядові угоди в галузі енергетики і самі договори про постачання.
У статті наголошується, що Росія досі залишається найбільшим постачальником газу до Європи, займаючи до 40% ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас