Споживання вугілля в Україні в 2015 році скоротилося на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживання вугілля в Україні в 2015 році скоротилося на третину

Енергетика
308
Споживання енергетичного вугілля на українських теплоелектростанціях в 2015 році скоротилося на третину в порівнянні з попереднім роком – до 27 мільйонів тонн, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.
“Виробництво теплової генерації зменшилася, тобто попит на вугілля знизився – з 38 мільйонів тонн до 27 мільйонів тонн”, – сказав Демчишин.
За його словами, в минулому році також спостерігалася тенденція збільшення використання на ТЕС вугілля газової марки, оскільки вугілля антрацит в Україні залишається дефіцитним.
Як повідомив міністр, частка споживання газового вугілля в країні в минулому році була на рівні 65-70%, тоді як в 2014 році співвідношення використання вугілля газової групи і антрацитів було рівним. Разом з тим міністр висловив надію, що в поточному році попит на вугілля буде збільшуватися за рахунок збільшення експорту електроенергії.
Також Демчишин повідомив, що на Зміївській теплоелектростанції проходить модернізація, після якої два блоки станції будуть переведені з антрацитових на газове вугілля. За оцінкою міністра, це збільшить попит на газове вугілля на 1,8 мільйона тонн на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас