У Києві хочуть штрафувати за сміття на п'ять тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть штрафувати за сміття на п'ять тисяч гривень

Особисті фінанси
1846
Київські чиновники висловили намір посилити систему штрафів за викинуте сміття повз урни, пише “Місто Київ”.
На сьогоднішній день штраф за викидання сміття у невстановленому для цього місці становить від 80 до 170 гривень. А для того, щоб виписати його, необхідно дотриматися довгої процедури.
“Зараз штрафи за викид сміття дуже смішні: 80-170 гривень. Ця сума не відображає ступінь провини. Тому необхідно посилити систему штрафів. Вони (штрафи) повинні бути великими, наприклад, 3000-5000 гривень. Після того, як людину один раз оштрафують , в наступний раз вона вже замислиться, куди необхідно викидати сміття “, – сказав директор КП” Київкомунсервіс “Євген Русин.
Чиновник також зазначив, що сьогодні в Україні відсутня невідворотність покарання і в усьому винен менталітет самих жителів.
“Багато хто любить наводити як приклад досвід європейських країн. Там, якщо ти порушив, то рано чи пізно доведеться відповісти. А в нас всі звикли вважати, що це їх не торкнеться. Якщо збільшиться система штрафів, то люди повинні будуть усвідомити, що дотримуватися закону дешевше, ніж його порушувати “, – резюмував він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в 2016 році на територіях київських дошкільних та загальноосвітніх закладів встановлять спеціальні контейнери для збору використаних елементів живлення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас