Нафта Brent торгується вище $ 34 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта Brent торгується вище $ 34 за барель

Енергетика
321
Світові ціни на нафту в понеділок помірно зростають на тлі низького обсягу торгів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), де більшість ринків закриті у зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем, свідчать дані торгів.
Сьогодні вранці вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,16% – до 34,45 долара за барель. Ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,12% – до 31,23 долара за барель.
У понеділок ринки Сінгапуру, Гонконгу, Південної Кореї, Індонезії, Малайзії, Філіппін, Тайваню закриті у зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем. Ринки Китаю будуть закриті весь поточний тиждень через новорічні свята.
У центрі уваги учасників торгів знаходяться повідомлення про недільні зустрічі міністра нафти Венесуели Еулогіо Дель Піно з колегою з Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, на якій вони обговорили можливу координацію дій між країнами ОПЕК та іншими видобувачами нафти. Аль-Наїмі назвав зустріч “успішною”. Дель Піно, в свою чергу, повідомив на своїй сторінці в Twitter, що зустріч була продуктивною і орієнтована на співпрацю щодо стабілізації ситуації на світовому ринку нафти. Ні про які конкретні подальші дії міністри не повідомили.
Ринки також з великим інтересом очікують виступу глави ФРС США Джанет Йеллен в середу перед комітетом з фінансових послуг Палати представників у Вашингтоні. Інвестори сподіваються почути чергові натяки на подальші дії регулятора по кредитно-грошовій політиці, які можуть вплинути на динаміку долара і котирування нафти.
“Ми завмерли і чекаємо його (виступи – ред.) в нервовій атмосфері”, – сказав агентству Рейтер головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас