"Північний потік 2" підпадає під закони ЄК, в т.ч. третій енергопакет, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік 2" підпадає під закони ЄК, в т.ч. третій енергопакет, - Bloomberg

Енергетика
738
Морська частина газопроводу “Північний потік 2” повинна регулюватися законодавством Євросоюзу і в тому числі норми Третього енергопакету, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на експертний висновок Генерального директорату Європейської комісії з енергетики.
Тим часом, позиція “Газпрому” полягає в тому, що для будівництва морської труби досить лише дозволів Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини, через акваторії яких вона проходить. Так було з газопроводом “Північний потік”. Однак з тих пір законодавство ЄС змінилося і зараз, наприклад, заявку на створення СП Nord Stream 2 AG розглядає польський регулятор.
“Виходячи з припущення про те, що енергетичні закони ЄС повинні застосовуватися до ділянок “Північного потоку 2”, які будуть перебувати в територіальній юрисдикції ЄС, можна зробити висновок, що застосовні вимоги про розподіл прав власності, регулювання тарифів і доступі третіх сторін не будуть виконані без внесення змін до проекту “, – цитує Bloomberg документ.
Євросоюз міг би діяти гнучкіше і ввести спеціальний режим регулювання щодо “Північного потоку 2”, що скоротило б число необхідних проектних змін, але такий сценарій непростий для втілення і практично не має прецедентів у судовій практиці, йдеться в експертному висновку.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас