У Марокко запрацювала перша в країні сонячна електростанція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Марокко запрацювала перша в країні сонячна електростанція

Енергетика
491
У Марокко розпочала роботу перша в країні сонячна електростанція. Загальна вартість проекту становить близько 2,2 млрд євро.
При цьому інвестиції німецької сторони – федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ), міністерства охорони навколишнього середовища і німецького державного банку KfW – склали 834 млн євро, повідомляє Deutsche Welle.
Сонячна електростанція NOOR I потужністю в 160 МВт розташована недалеко від міста Уарзазат на околиці пустелі Сахара і є першою частиною комплексу. Будівництво NOOR II і NOOR III буде закінчено, імовірно, в 2017-2018 роках. Конкурс на зведення четвертої установки ще не завершений.
Загальна потужність комплексу, за планами, складе 500 МВт. Він займатиме площу в 3 тис. гектарів та постачати електроенергію не менше 1,3 млн осіб.
У святковій церемонії відкриття першої сонячної електростанції взяв участь марокканський король Мухаммед VI.
Марокко планує до 2020 року збільшити загальну потужність різних поновлюваних джерел енергії до 2000 МВт, а також в майбутньому експортувати електрику.
Раніше уряд ФРН погодився виділити Марокко в 2015 році фінансову допомогу в розмірі 485 млн євро, 430 млн євро з яких призначалися на розвиток альтернативної енергетики, повідомляє агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас