Мінрегіон обіцяє відшкодовувати до 50% кредиту за комплексну термомодернізацію будівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон обіцяє відшкодовувати до 50% кредиту за комплексну термомодернізацію будівель

Кредит&Депозит
409
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) має намір компенсувати до 50% вартості так званих «теплих» кредитів, що спрямовуються на проекти переобладнання будинків і установ твердопаливними котлами та системами утеплення, за умови проведення комплексної термомодернізації будівель.
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону з посиланням на його главу Геннадія Зубка.
«За умови проведення комплексної термомодернізації будівлі – встановлення індивідуального теплового пункту, утеплення стін, заміни вікон, ремонту даху – ми будемо пропонувати до 50% компенсації «теплого» кредиту», – цитує Зубко прес-служба.
Також повідомляється, що Мінрегіон спільно з урядом Німеччини розробив концепцію створення Фонду енергоефективності, який буде наповнюватися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок коштів донорів.
За словами Зубка, ця концепція передбачає можливість направляти до Фонду енергоефективності також кошти, зекономлені завдяки проведенню енергоефективних заходів.
«Модель опрацьована разом з ЄС, і ми сподіваємося залучити кошти міжнародних донорів. Наше завдання на цей рік сформувати методичний посібник з проведення утеплення будинків. Ми запропонуємо також типові проекти утеплення для серійних багатоповерхівок», – сказав Зубко, додавши, що для цього необхідно прийняти закон «Про енергоефективність будівель», розроблений відповідно до директив ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас