В АМКУ заявили, що оштрафувати "Газпром" - реально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АМКУ заявили, що оштрафувати "Газпром" - реально

Енергетика
586
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” має можливість звернутися в судові органи з відшкодування шкоди з боку Російського газового монополіста ВАТ “Газпром”.
Про це заявив глава Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.
“Відповідно до статті 55 Закону України “Про захист економічної конкуренції” збитки, завдані в результаті порушення законодавства про захист економічної конкуренції, відшкодовуються особою, яка вчинила порушення в подвійному розмірі завданої шкоди.
При цьому розгляд АМКУ справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, в результаті якої заподіяна шкода стороні контракту, не позбавляє відповідну сторону права звертатися до іншої сторони з відшкодування збитків та припинення порушення в узгодженому сторонами арбітражному порядку”, – написав він.
Глава АМКУ також зазначив, що рішення відомства надається для виконання шляхом надсилання або вручення під розписку, або доведення до відома в інший спосіб. Особа, на яку накладено штраф за рішенням АМКУ, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу. Відповідач, третя особа мають право оскаржити рішення АМКУ повністю або частково в господарському суді в двомісячний термін з дня отримання рішення. Цей термін не може бути відновлений. Крім того, рішення передбачає, що ПАТ “Газпром” протягом двох місяців має припинити порушення.
“З метою виконання цього пункту рішення відповідач може використовувати для цього будь-який законний спосіб, в тому числі проведення переговорів з НАК “Нафтогаз України”, за результатами яких повинні бути встановлені обґрунтовані умови придбання та реалізації послуги з транзиту природного газу по території України, в тому числі з урахуванням положень Договору про заснування енергетичного співтовариства”, – підкреслив Терентьєв.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас