Рада прийняла закон про віртуальний реверс газу з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про віртуальний реверс газу з Європи

Енергетика
590
Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект, що дозволяє проводити взаємозалік природного газу, що транспортується в Європу і з Європи без його фактичного переміщення.
За прийняття законопроекту №3074 проголосував 241 народний депутат.
Представляючи законопроект, народний депутат від БПП, член Комітету Ради з питань податкової та митної політики Максим Курячий зазначив, що запропоновані в законопроекті зміни дадуть можливість взаємозаліку газу, що поставляється в Євросоюз через Україну, і газу, який поставляється в зворотному напрямку, без його фізичного переміщення.
В ході обговорення документа депутат від фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв повідомив, що його фракція підтримає законопроект лише за умови його “зв’язування” з нормою про те, що український газ власного виробництва буде йти на потреби населення.
“Тільки в такій зв’язці ми голосуємо за цю пропозицію. Нам десятий раз говорять, що це не стосується (цього законопроекту), а населення далі бере газ, собівартість якого 50 дол, за 300 дол”, – сказав Соболєв.
У відповідь на цю заяву Соболєва присутнім на засіданні Верховної Ради міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин зазначив, що цей законопроект вносить чисто технічні правки до Податкового кодексу.
“Мова не йде про політику чи економіку, виключно оформлення. Всі інші політичні заяви не мають до Податкового кодексу ніякого відношення”, – Сказав Демчишин.
Як повідомлялося, законопроект передбачає, що для здійснення віртуального реверсу газу, український оператор газотранспортної системи “Укртрансгаз” і угорська оператор FGSZ підписали договір про об’єднання транскордонних газопроводів.
Договір стосується всіх газопроводів, які перетинають український кордон Головний-угорську.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас