Apple, належить виплатити $ 625 млн в результаті незаконного використання патентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple, належить виплатити $ 625 млн в результаті незаконного використання патентів

Фондовий ринок
342
Компанія Apple, неодноразово звинувачували своїх конкурентів в незаконному використанні її запатентованих рішень. Мабуть, найвідомішим з таких патентних розглядів є суперечка між Apple, і Samsung. Але і сама Apple, періодично стає обвинуваченою стороною в патентних судових розглядах.
Так, суд постановив, що компанія Apple повинна виплатити $ 625 млн за незаконне використання технологічних рішень забезпечення безпеки компанії VirnetX. Ці рішення застосовуються в FaceTime і IMessage. Спочатку VirnetX наполягала на суму компенсації в $ 532 млн, але потім сума була збільшена. Відзначимо, VirnetX в основному займається висуванням патентних претензій до інших учасників ринку і фактично є патентним тролем. Вперше VirnetX звинуватила Apple, в порушенні її патентів ще в 2010 році. Тоді мова йшла про порушення патентів в сфері VPN в FaceTime.
Компанія Apple, заявила, що вона «здивована і розчарована» таким рішенням суду і має намір подавати апеляцію, оскільки чотири патенти, що фігурують в розгляді, були визнані недійсними.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас