Sharp може бути продана Foxconn, почала ексклюзивні переговори з тайванською компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sharp може бути продана Foxconn, почала ексклюзивні переговори з тайванською компанією

Фондовий ринок
311
Японський виробник електроніки Sharp Corp. прийняв рішення почати ексклюзивні переговори з тайванською Foxconn Technology Group, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.
За даними джерел, на минулому тижні Foxconn поліпшила пропозицію про покупку Sharp до 659 млрд ієн ($ 5,5 млрд) з $ 5,4 млрд.
Угода, якщо вона відбудеться, стане одним з найбільших придбань японської компанії закордонним гравцем.
Sharp, яка має серйозні фінансові труднощі, ще в минулому році отримала дві пропозиції про покупку – від Foxconn і від японської держкорпорації Innovation Network Corp. of Japan (INCJ).
Спочатку заявка INCJ вважалася більш перспективною, оскільки ця пропозиція включає умову про утримання бізнесу Sharp в руках японських інвесторів, відзначають джерела.
Однак, за їхніми словами, минулого тижня головний виконавчий директор Foxconn Террі Гоу особисто зустрівся з керівниками Sharp, щоб зацікавити їх в угоді з тайванською компанією.
Для порівняння: INCJ готова заплатити за Sharp не більше 300 млрд ієн.
У повідомленні Sharp відзначається, що INCJ як і раніше розглядається в якості кандидата, який може взяти участь в реструктуризації компанії.
Sharp розраховує досягти фінальної угоди про продаж власного бізнесу протягом місяця.
У третьому фінансовому кварталі, що завершився 31 грудня 2015 року, Sharp зафіксувала чистий збиток у розмірі 24,7 млрд ієн ($ 209 млн). Опитані агентством Bloomberg експерти в середньому оцінювали чистий збиток в 8 млрд ієн.
Компанія фіксує збитки вже п’ять кварталів поспіль.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас