ЄС хоче вивчити контракти "Газпрому" з європейськими клієнтами, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче вивчити контракти "Газпрому" з європейськими клієнтами, - ЗМІ

Енергетика
228
ЄС хоче вивчити контракти “Газпрому” з європейськими компаніями на предмет несправедливих цін, які порушують європейські торговельні правила.
Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на відповідні проекти документів, що потрапили в розпорядження видання, передає Deutsche Welle.
У Єврокомісії вважають, що газовий гігант серйозно заважає існуванню конкурентного ринку в Центральній і Східній Європі – там, де компанія на сьогоднішній день є домінуючим постачальником.
Зокрема, мова йде про те, що компанія “Газпром” заборонила перепродувати свій газ між країнами ЄС, що дозволяє їй стягувати несправедливу ціну за блакитне паливо.
Згідно з підготовленими документами, Єврокомісія хоче знати всі подробиці договорів, термін дії яких перевищує один рік, там, де постачальник покриває понад 40 відсотків річної потреби країни в енергоресурсах. Нові правила можуть торкнутися і проекту “Північний потік-2”.
Нагадаємо, що депутати парламенту Болгарії відхилили пропозицію про відновлення проекту “Південний потік”. Нагадаємо, в 2014 році уряд Пламена Орешарскі припинив роботу над проектом “Південний потік”. Офіційно проект був зупинений, оскільки він не відповідав європейським вимогам.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас