Студент створив мессенджер для глухих і отримав $ 150 000 інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студент створив мессенджер для глухих і отримав $ 150 000 інвестицій

Технології&Авто
602
Фонд European Venture Investment Group виділив інвестиції для 18-річного польського студента Матеуша Маха і його додаток для глухих під назвою Five. Месенджер дозволяє людям, які погано чують, спілкуватися мовою жестів. Фактично, Five – перший у світі месенджер для глухих.
Історія месенджера почалася з забавного додатка, який дозволяв людям відправляти один одному різні жести, на зразок тих, які використовують репери. Мах випустив його в 2015 році, а потім помітив, що Five активно користуються глухі юзери, яким такий спосіб спілкування підходить більше, ніж простий текст. Задоволені користувачі писали Матеушу і дякували за зручний спосіб спілкуватися на міжнародному мовою жестів. Так Five перетворився на по-справжньому корисний додаток.
Мах пояснив Business Insider, що звичайні текстові месенджери не підходять глухим, оскільки у немає внутрішнього голосу як такого. Побачивши можливість, Мах активно брав участь у місцевих змаганнях стартапів і привернув увагу деяких ЗМІ як перспективний молодий підприємець. Після того, як він трохи «засвітився», то почав шукати інвестиції, що було непростим завданням для молодого CEO без необхідних контактів. За словами творця Five, отримати інвестиції в Польщі набагато складніше, ніж в Каліфорнії.
«Я написав майже кожному венчурному інвесторові в Польщі. Я думаю, вони не готові довіряти 18-річному хлопцю », – говорить Матеуш Мах.
Але в підсумку він домігся свого – отримав $ 150 000 на поліпшення месенджера від фонду European Venture Investment Group.
Матеуш розповів, що в найближчих його планах впровадження в Five американської мови жестів (ASL), пізніше також з’являться словники польської, російської та німецької мов. Також в додаток планують додати функцію розпізнавання жестів для тих, хто ними не володіє.
Монетизувати Five збираються за рахунок платної версії, де буде представлено 800 знаків (на відміну від безкоштовної, де їх 200). Команда Five домовилася про партнерство з ООН, яке надасть фахівця з ASL для розробки нової версії і допоможе в поширенні додатки в США.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас