Bloomberg: Зростання ціни на нафту досягне 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Зростання ціни на нафту досягне 50%

Енергетика
1969
Світові ціни на нафту виростуть на 50 відсотків до кінця цього року. Про це заявили аналітик, опитані Bloomberg. На їхню думку нафту Brent подорожчає до $ 48 за барель, а вартість нафти WTI підніметься більш ніж на $ 15 – до $ 46 за барель.
Надлишок нафти на світових ринках, що сприяв падінню цін до 12-річного мінімуму, незабаром може зміститися до дефіциту сировини через зниження виробництва нафти в США, вважають у Goldman Sachs.
Виробництво нафти в США скоротиться на 7%, або 620 тис. барелів на добу, до IV кварталу, виходить з даних Управління з енергетичної інформації (EIA). У той же час Міжнародне енергетичне агентство прогнозує зниження обсягів видобутку нафти країнами, що не входять в ОПЕК, на 600 тис. барелів на добу. Скорочення пропозиції на ринку нафти, а також низькі ціни на сировину можуть спровокувати новий відкат цін, вважають опитані агентством експерти.
Аналітики банків Citigroup, UBS і Societe Generale очікують позитивної динаміки цін на нафту в другій половині року.
“Сланцева нафта в США – ось, де ми побачимо зниження запасів, і скорочення поставок почнеться саме звідси”, – сказав інвестиційний аналітик Phillip Futures Даніель Анг по телефону з Сінгапуру.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас