Swatch знизила виручку вперше за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swatch знизила виручку вперше за 6 років

Фондовий ринок
268
Швейцарська Swatch Group AG, найбільший виробник годинників у світі, знизила виручку в 2015 році вперше за шість років, при цьому фінансові результати не виправдали очікувань ринку на тлі погіршення попиту в Гонконгу та інших регіонах, а також через зміцнення курсу швейцарського франка.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її операційний прибуток в минулому році зменшився на 17% – до 1,45 млрд франків ($ 1,4 млрд). Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували цей показник на рівні 1,56 млрд франків.
Чистий прибуток впав на 21% – до 1,12 млрд франків. Нетто-виручка зменшилася на 3% (на 0,9% без урахування коливань валют) – до 8,45 млрд франків.
Swatch оголосила про викуп акцій на 1 млрд франків до кінця лютого 2019 року.
У 2016 році Swatch прогнозує зростання продажів «істотно вище» 5% в місцевих валютах, розраховуючи на відновлення попиту в материковому Китаї.
Swatch планує виплатити річні дивіденди в розмірі 7,5 франка на акцію, відмовившись від їх підвищення другий рік поспіль. Ринок чекав збільшення дивідендів до 8 франків на акцію.
Гонконг – найбільший ринок збуту швейцарських годинників. Прогнози для швейцарських годинникарів погіршилися після того, як зростання економіки Китаю сповільнилося до мінімуму більш ніж за 20 років. У 2015 році експорт годинників зі Швейцарії зменшився на 3,3%, в тому числі поставки в Гонконг звалилися на 23%, свідчать дані Швейцарської федерації годинникової справи.
Акції Swatch, якій також належать такі бренди, як Breguet і Omega, Blancpain і Certina, Tissot і Longines, на торгах у середу подешевшали на 3,8%.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас