Кожному другому офісному працівнику "підкинули" роботи, - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожному другому офісному працівнику "підкинули" роботи, - опитування

Особисті фінанси
1058
У кожного другого «білого комірця» додалося роботи. Майже третина почала працювати більше у зв’язку з оптимізацією затрат на утримання персоналу й перерозподілом обов’язків звільнених співробітників. При цьому більшість й далі тримаються за робочі місця, а кожен сьомий став більш лояльним до роботодавця. Такі дані опитування hh.ua.
Останнім часом кадрова політика більшості компаній стабілізувалася. Пік масових скорочень залишився позаду, і зараз роботодавці намагаються звільняти лише неефективних співробітників. Масовий набір персоналу теж не спостерігається.
Йдеться швидше про вузько спрямований набір — одна-дві нові вакансії або кілька нових робочих місць за стратегічними напрямками розвитку бізнесу. Лише чверть роботодавців шукають заміну спеціалістам, які звільнилися. Але найчастіше керівники перерозподіляють обов’язки звільнених співробітників між тими, хто лишився.
Як показало опитування hh.ua, майже третина «білих комірців» змушені працювати більше у зв’язку зі скороченням чисельності кадрів. Кожен шостий відчув збільшення обсягу роботи внаслідок зростання кількості замовлень. Передусім це представники медіа й телекомунікацій, а також працівники агросектора. Ще у 7% відбулося кар’єрне зростання, яке передбачає розширення обов’язків.
Третина опитаних стверджують, що їхній обсяг роботи не змінився. Кожному восьмому знизили навантаження, оскільки компанія переживає складні часи. А одного зі ста відправили у відпустку за власний рахунок.
Кожному другому офісному працівнику "підкинули" роботи, - опитування
Незважаючи на відносну стабілізацію ринку праці й зниження терміну пошуку роботи, більшість «білих комірців» й далі тримаються за робочі місця. Згідно з опитуванням, кожен сьомий цінує свою роботу. Як і півроку тому, серед найбільш лояльних айтішники і страховики. Також до них долучилися представники медіа. Проте більшість займають двояку позицію. З одного боку, вони намагаються зберігати своє робоче місце, а з іншого, готові розглядати більш цікаві пропозиції від інших компаній.
Кожен п’ятий респондент зізнався, що йому стало менш комфортно працювати (зрізали зарплату, збільшили обсяг роботи), і тому він чекає зручної нагоди, щоб звільнитися. Найбільше скаржаться на умови юристи, банківські працівники і представники нафтогазового сектору. Варто зазначити, що 7% опитаних вже змінили роботу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас