Найбільші інвестори США розробляють рекомендації щодо взаємодії з компаніями, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші інвестори США розробляють рекомендації щодо взаємодії з компаніями, - FT

Фондовий ринок
208
Найбільші інвестиційні компанії США і світу провели ряд таємних зустрічей, на яких обговорювалися пропозиції щодо поліпшення принципів управління торгованими на біржі компаніями для стимулювання довгострокових інвестицій і зниження напруженості між акціонерами, пише Financial Times.
У зустрічах брали участь CEO JPMorgan Chase Джеймі Даймон і глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, а також глави фондів BlackRock, Fidelity, Vanguard і Capital Group, повідомили FT поінформовані джерела.
На зустрічах, зокрема, обговорювалися такі питання, як сфера відповідальності рад директорів компаній і термін, на який директора обираються в поради, а також зарплати топ-менеджерів і права акціонерів.
Дж.Даймон дані питання торкнулися особисто, так як на останніх зборах акціонерів JPMorgan третина висловилася за те, щоб він припинив суміщати пости голови ради директорів і генерального директора банку.
Передбачається, що протягом декількох місяців глави зазначених інвестиційних компаній розроблять список рекомендацій, які вони зобов’язуються дотримуватися у своїх компаніях і просувати у фірмах, акціями яких вони володіють.
Ця незвичайна співпраця проявилася на тлі збільшеної активності акціонерів, які прагнуть вплинути на прийняття рішень у компаніях, і суперечок про те, що інвестори націлені на отримання швидкого прибутку на шкоду довгостроковим інвестиціям.
В останні роки ряд великих компаній відмовилися від планів щодо виходу на фондовий ринок, а деякі при лістингу використовували схему з акціями двох класів для того, щоб мінімізувати вплив активістів із числа хедж-фондів на політику компаній.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас