Інвестори залишилися незадоволені підсумками регулювання патентного спору Nokia і Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори залишилися незадоволені підсумками регулювання патентного спору Nokia і Samsung

Фондовий ринок
296
Nokia оголосила про врегулювання патентних розбіжностей з Samsung. Фінансові умови операції викликали розчарування у інвесторів, що чекали більшого, що призвело до падіння акцій Nokia на 10%. Фінська компанія повідомила в понеділок, що нова угода з Samsung дозволить збільшити дохід патентного підрозділу Nokia Technologies до 1,02 млрд євро в 2015 р з 578 млн євро в 2014 р
Питома вага патентного бізнесу в загальному доході Nokia значно зменшиться після злиття з французьким конкурентом Alcatel-Lucent, чиї акції теж впали в ціні на 10% після надходження звісток про патентну угоді з Samsung.
Слід зазначити, що акції Nokia теж впали в ціні після оголошення в квітні минулого року про придбання Alcatel-Lucent, оскільки з’явилися побоювання з приводу успішності інтеграції двох компаній, а також через зниження питомої ваги в загальному доході патентного бізнесу.
За даними Nokia, після укладення угоди з Samsung потенційний дохід патентного підрозділу в перерахунку на рік становить 800 млн євро, у той час як аналітики прогнозують на 2016 рік виручку від ліцензування патентів в межах 900 млн євро.
«Були очікування, що Nokia може виручити більше грошей з наявного патентного портфеля, ніж суперник Ericsson .. Цей результат не підтримує прогнози … Оцінки будуть переглянуті», – заявив аналітик Nordea Самі Саркаміс (Sami Sarkamies).
За останні два десятиліття Nokia витратила на науково-дослідні роботи близько 50 млрд євро, зареєструвавши в підсумку більш 30000 патентів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас