Google тестує дрони на сонячних батареях для роздачі Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google тестує дрони на сонячних батареях для роздачі Інтернету

Технології&Авто
685
Згідно з новим звітом, компанія Google тестує дрони на сонячних батареях, які будуть “роздавати” високошвидкісний Інтернет в тих місцях світу, де його ще немає. Джерела запевняють, що ці тести проходять в рамках проекту Project SkyBender на території приватного космопорту “Америка” в штаті Нью-Мексико, США. Якщо вірити інсайдерській інформації, на даний момент кілька таких дронів літають над космодромом і роздають Інтернет.
Як повідомляється, Google використовує технологію міліметрового діапазону радіохвиль, яка буде використовуватися в мережах п’ятого покоління 5G. У теорії такий спосіб передачі даних в 40 разів швидше нинішнього стандарту 4G LTE. Однак недоліком цієї технології є те, що міліметрові радіохвилі здатні проходити лише одну десяту того відстані, що проходять сигнали 4G LTE. Професор Університету Вашингтона Жак Раделл запевняє, що для вирішення цієї проблеми Google потрібно використовувати фазовані антенні решітки, що дозволяють збільшити дальність передачі сигналу.
Проектом SkyBender займається команда Google Access, яка також працює над Project Loon, суть якого полягає в тому, щоб за допомогою повітряних куль роздавати Інтернет в місця, куди з якихось причин неможливо провести кабелі. Також повідомляється, що дрони з сонячними батареями, які зараз тестує Google, мають кодову назву Centaur.
Цікаво, що аналогічні дослідження в 2014 році проводило агентство передових оборонних дослідницьких проектів США DARPA. Проект називався Mobile Hotspots, і його суть полягала у використанні дронів, які б відкривали бездротовий доступ до Інтернету на швидкості до 1 Гбіт /с військам, які перебувають за кордоном.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас