Експерти назвали Чехію раєм для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали Чехію раєм для інвесторів

Світ
1647
З моменту, коли Чехія увійшла до ЄС 12 років тому, економіка країни зросла в два рази, рівень безробіття став одним з найнижчих у Європі, а національна валюта зміцнилася на приблизно 20% по відношенню до євро. Це робить Чехію однією з найпривабливіших країн для інвесторів, особливо на тлі погіршення ситуації в Польщі та Угорщині.
У підсумку більш низькі, ніж у Чехії, ставки по своїх бондах на термін до 10 років, мають лише Японія, Швейцарія, Німеччина та Нідерланди. До таких висновків прийшли експерти, опитані Bloomberg.
«Чеський президент на цьому тижні пожартував, що може залагодити свої розбіжності з прем’єр-міністром тільки за допомогою «автомата Калашникова». Міністр фінансів країни є мільярдером, який не бачить конфлікту інтересів в управлінні хімічною та медіа-імперією. А комуністи, які виступають за вихід з НАТО, є третьою за популярністю партією країни. Серед країн-сусідів Чехії саме це вважається стабільністю», – пише агентство.
За словами Пітера Аттарді Монтальто, економіста Nomura, який досліджує регіон з Лондона, чеські політики створили для інвесторів унікальне доброзичливе середовище, яка ніде в регіоні більше не зустрічається: «Існує просто фундаментальна ступінь довіри інвесторів до чеських інститутів і законів».
Темпи економічного зростання за підсумками третього кварталу 2015 року збільшилися до 4,7% ВВП, що є третім за величиною результатом у всьому Євросоюзі. Додатковим чинником зростання інвестиційної привабливості стало зниження дефіциту бюджету. Облігації чеських компаній за останній рік виросли на 36%, проти зростання на 5% у Польщі та обвалу на 21% в Угорщині.
Частка ризикованих кредитів на нерухомість у банків Швеції та Чехії – найменша серед країн Європи: 1% і 2% відповідно. Такі висновки зробили експерти компанії KPMG у своєму звіті Property Lending Barometer 2015, в рамках якого опитали фахівців більше 90 фінансових інститутів з 21 європейської держави.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас