НКЦПФР за підтримки ЄБРР допрацьовує законопроект про посилення захисту прав власників облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР за підтримки ЄБРР допрацьовує законопроект про посилення захисту прав власників облігацій

Фондовий ринок
98
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку допрацьовує законопроект про посилення захисту прав власників облігацій.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
НКЦПФР спільно з Американською торговою палатою в Україні організувала круглий стіл, присвячений обговоренню останніх змін у проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо емісії цінних паперів”.
Зокрема, від НКЦПФР в обговоренні взяли участь член комісії Юрій Буца і директор департаменту стратегії розвитку фондового ринку Максим Лібанов.
Законопроект, розробником якого виступила НКЦБФР, був прийнятий Верховною Радою за основу 10 жовтня 2013.
На деякий час робота з доопрацювання цього важливого законопроекту була припинена.
У 2015 році процес доопрацювання проекту закону підтримав ЄБРР, що дозволило залучити допомогу юридичних компаній Hogan Lovells і Sayenko Kharenko.
Законопроект спрямований на удосконалення державного регулювання ринку облігацій і підвищення захисту прав власників корпоративних облігацій.
Документом пропонується створити законодавчі механізми для впливу власників корпоративних облігацій на їх емітента через введення інституту загальних зборів та представника власників корпоративних облігацій, який здійснюватиме контроль за виконанням обов’язків емітентом облігацій.
Крім того, законопроект врегулює дії емітента та власників корпоративних облігацій у випадку дефолту і реструктуризації боргу.
Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни в правила торгівлі цінними паперами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас