На авторинку нові лідери продажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На авторинку нові лідери продажів

Технології&Авто
3356
За підсумками року змінився список лідерів продажів на авторинку. Місце китайської Geely посіла французька Renault
Втім, лідерська позиція в списку найбільш продаваних автомобілів залишилася у марки Toyota. За даними групи AUTO-Consulting, у 2015 році вдалося продати 4,7 тис цих автомобілів. Роком раніше змогли реалізувати 9,6 тис одиниць.
За даними експертів, головна причина, завдяки якій Toyota змогла закріпитися на ринку, стали демпінгові цінові пропозиції. “В Україні вартість нових автомобілів марки Toyota нижча на 20%, ніж у європейських країнах”, – пояснює генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.
Друге місце посідає французька марка Renault з продажами в 4,1 тис штук. Роком раніше вона перебувала на сьомому місці з продажами 4,8 тис штук.
У 2014 році друге місце було за китайською маркою Geely, якій вдалося продати 8,8 тис автомобілів. Варто відзначити, що в 2015 році Geely не вдалося увійти навіть до десятка найбільш продаваних автомобілів. Нагадаємо, що бренд згорнув постачання на український ринок за підсумками 2014 року через падіння ринку і погіршення економічної ситуації.
Третя позиція з продажу нових автомобілів за останні два роки залишається незмінною і належить народній марці ЗАЗ (2015 рік – 2,8 тис, 2014 рік – 7,4 тис).
Директор департаменту маркетингу асоціації Укравтопром Георгій Овсянников впевнений, що продажі нових автомобілів ЗАЗ цього року не впадуть, оскільки попит на бюджетні автомобілі не скорочується.
У 2015 році в Україні було продано 46,4 тис нових автомобілів проти 92,3 тис позаторік. “Ринок нових автомобілів є лакмусовим папірцем стану економіки. Спад ВВП за підсумками року на 12%, природно, позначився на продажу авто”, – розповідає Овсяников.
Втім, Олег Назаренко каже, що головною причиною падіння продажів стала втрата Криму та частини Донецької і Луганської областей України. Він нагадує, що раніше продажі автомобілів у Донецькій області займали друге місце по Україні, в Луганській – третє.
Експерти очікують незначне зростання на ринку автомобілів за умови, що нормалізується ситуація на сході. За прогнозами Назаренка, кількість проданих автомобілів цього року може досягти 58 тис штук.
Нагадаємо, що минулого року продажи вживаних автомобілів зросли майже в чотири рази.
Вадим Макеєв
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас