Експерт пояснила, чому Україна закуповує вугілля казна де — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснила, чому Україна закуповує вугілля казна де

Енергетика
4364
Українські теплоелектростанції працюють на вугіллі антрацитової групи, який Україна, на даний момент, через окупацію Донбасу і тривалих переговорів з Австралією може імпортувати тільки з Південної Африки, оскільки в ближніх країнах такого типу вугілля немає.
Про це розповіла голова аналітичного центру Di Xi group Олена Павленко.
“З окупованих територій ми поки не можемо завозити, з Австралією переговори ще не закінчилися. Тому великого вибору, де купувати антрацитове вугілля, поки немає. Україна імпортує його з Південної Африки”, – підкреслила вона.
На її думку, шанс змінити ситуацію з поставками вугілля в Україну на краще є, потрібно створити ринок вугілля. “Міністерство енергетики та вугільної промисловості, наскільки ми знаємо, зараз ініціювало процес написання нового закону про ринок вугілля, де буде спроба створити певний майданчик для пропозицій з одного боку, і запитів від покупців – з іншого. Щоб ті, хто хочуть продавати вугілля, могли робити це відкрито, конкурували між собою, щоб не існувало монополії в поставках. І щоб покупці мали доступ до різних постачальників”, – сказала Павленко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас