Генсек ООН закликав інвесторів допомогти з розвитком чистих джерел енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ООН закликав інвесторів допомогти з розвитком чистих джерел енергії

Енергетика
179
Вчора, 27 січня, в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбувся інвестиційний саміт з питань зміни клімату. У ньому взяли участь понад 500 інвесторів з усього світу для того, щоб обговорити шляхи мобілізації трильйонів дол. США, необхідних для переходу до економіки, що спирається на чисту енергетику.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав представників бізнесу допомогти домогтися виконання поставленої в ООН завдання: до 2020 року подвоїти інвестиції в розвиток чистих джерел енергії. У 2015 році обсяг таких інвестицій вже досяг рекордного показника – 329 млрд доларів США. Однак для того, щоб утримати глобальне підвищення температури на рівні не більше двох градусів за Цельсієм, цих інвестицій недостатньо.
“Сьогодні я закликаю співтовариство інвесторів нарощувати позитивні результати, досягнуті в Парижі, і скористатися можливістю збільшити частку чистих джерел енергії в глобальному енергетичному балансі. Я закликаю інвесторів, як мінімум, подвоїти до 2020 року інвестиції в проекти з чистої енергії”, – сказав Пан Гі Мун, звертаючись до групи присутніх в ООН фінансових лідерів. Всі разом вони володіють активами на суму понад 22 трильйонів доларів США.
Одноденна зустріч інвесторів була ініційована неурядовою організацією “Серес” і ООН. Вона присвячена мобілізації коштів на розвиток екологічно чистою і менш залежною від вуглеводнів економіки з метою скорочення емісій парникових газів та реалізації інших положень Паризької угоди по клімату.
“Швидке зниження вартості відновлюваної енергії в поєднанні з рішучою політикою підтримки відповідних ініціатив обіцяють величезні можливості для низьковуглецевої індустрії”, – сказав державний фінансовий контролер міста Нью-Йорка Томас П. ДіНаполі, який минулого місяця оголосив про створення нового низкоуглеродистого фонду зі статутним капіталом дві мільярда доларів США.
Під час саміту інвесторів основна увага була зосереджена на вивченні джерел коштів, необхідних для виконання зобов’язання зі зниження вуглецевої залежності. Таке зобов’язання було прийнято в Парижі 187 країнами. Для його виконання до 2030 року будуть потрібні інвестиції на загальну суму 16,5 трлн доларів США.
Генеральний секретар ООН підкреслив, що уряд, бізнес-співтовариство і інвестори по всьому світу розуміють, що перехід до “зеленої”, стійкої економіці неминучий, взаємовигідний, і цей процес, за його словами, вже почався.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас