Курикін відреагував на звинувачення Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курикін відреагував на звинувачення Яценюка

Кримінал
2027
Курикін в коментарі телеканалу “112 Україна” назвав несправедливими звинувачення на свою адресу щодо участі в якісь змові.
“Я не вважаю ці звинувачення справедливими, маю на увазі конкретне звинувачення, що я був учасником якоїсь змови. Ніякої змови не було, і наміри вчиняти злочинні дії або вчинення таких дій з мого боку не було”, – зазначив в.о. міністра.
Він додав, що в даному випадку міністерству можна поставити в провину тільки недостатній контроль над процесом підготовки тендеру.
“Але я не входив в тендерний комітет, він повністю формувався підприємством “Укрекоінвест”, – додав С.Курикін.
У той же час, за його словами, фірма-переможець “АГРОТЕХБУД” подала документи, що повністю відповідають тендерним умовам, і на час підготовки тендеру інформації про її фіктивності не було.
“Результати тендерного відбору були оприлюднені 19 грудня, але тільки 24 грудень до нам з’явився представник Нацполіції з метою передачі “Укрекоінвест” лист, в якому з посиланням на наявні дані вказувалося, що фірма має ознаки фіктивності. Після передачі листа я розпорядився сприяти правоохоронцям”, – зазначив С.Курикін.
“Більше ніякої інформації до мене не надходило, контактів з правоохоронцями я не мав, тому що містяться в акті службового розслідування твердження про те, що я нібито ігнорував попередження і самоусунувся від вирішення проблеми, вважаю не просто безпідставними, але і неправдивими”, – додав він.
С.Курикін також підкреслив, що в процесі підготовки тендеру постійно здійснювалися спроби його зриву. У цьому зв’язку в.о. міністра порадив звернути увагу на зареєстровану в Одесі компанію “Телекомунікаційні технології”, яка в тендері не брала участь, але зверталася зі скаргою в АМКУ, а потім з позовом до суду.
“Насправді ситуація набагато складніша. Мені здається, була спроба просто зірвати тендер (ще до появи фірми “АГРОТЕХБУД”) з тим, щоб поставити державу перед необхідністю повернення цих коштів японській стороні”, – сказав чиновник.
Він висловив сподівання, що НАБУ, на відміну від комісії, яка проводила службове розслідування, будуть виходити з об’єктивної реальності і візьме до уваги всі документи, що стосуються цієї справи.
На запитання, кому може бути вигідно його звільнення, С.Курикін зазначив, що він не є представником якоїсь політсили, і в якості в.о. міністра був чисто технічною фігурою (він займає пост заступника міністра – ред.), а при призначенні не розраховував виконувати обов’язки міністра так довго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас