В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу з Європи йде на потреби споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу з Європи йде на потреби споживачів

Енергетика
467
Україна отримує з Європи 40 млн куб. газу на добу, що покриває близько третини добового споживання. Ще близько третини покривається за рахунок газу власного видобутку.
Про це заявив начальник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський.
«Станом на сьогоднішній ранок для потреб українських споживачів надходить 40 млн кубометрів. 37,9 млн транспортується з території Словаччини, 2,1 млн надходить з території Угорщини. Нагадаємо, у газу немає громадянства, ми оперуємо паспортом якості. Якщо якість палива відповідає діючим стандартам, ми приймаємо його в єдину газотранспортну систему », – сказав Белявський.
За даними Укртрансгазу, Україна в зимовий період споживає 140-200 млн куб. м на добу в залежності від температури повітря. Близько 40 млн куб. м газу щодня надходить по реверсному напрямку, 55 млн куб. м – це власний український видобуток, а решту потреб покриваються за рахунок палива, яке зберігається в сховищах.
Нагадаємо, в 2015 році поставки газу через територію України для європейських споживачів зросли на 8% або на 5 млрд кубометрів. Таким чином, для споживачів Європи та Молдови було протранспортовано 67,1 млрд кубометрів блакитного палива.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас