За пияцтво в АТО пропонують штрафувати на 6 тис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пияцтво в АТО пропонують штрафувати на 6 тис

Кримінал
375
За порушення військовослужбовцями правил водіння і експлуатації техніки, вчинене в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, потрібно карати штрафом від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5950 гривень).
Відповідне положення передбачається в законопроекті про внесення змін до статті 415 Кримінального кодексу України в частині посилення відповідальності військовослужбовців, зареєстрованому у Верховній Раді в кінці грудня 2015 року.
“Порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини, вчинене в стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних, психотропних чи інших одурманюючих засобів, карається штрафом від двохсот до трьохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – йдеться в проекті закону.
За порушення ж правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або смерть потерпілого, пропонується карати позбавленням волі на строк від 3 до 8 років. У разі загибелі кількох осіб – позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.
У пояснювальній записці до законопроекту міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що прийняття цього закону забезпечить підвищення військової дисципліни та правопорядку серед військовослужбовців шляхом дотримання ними правил водіння, експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини “.
Як додається в пояснювальній записці до законопроекту, за 11 місяців минулого року в результаті вживання алкогольних напоїв загинуло 126 військовослужбовців, з яких 66 – в районі проведення АТО. В цілому ж в районі проведення АТО в стані алкогольного сп’яніння було скоєно 46 злочинів (37 злочинів та 9 подій), що становить 10,5% правопорушень, скоєних в районі АТО.
Президент Петро Порошенко 24 січня заявив про очікування, що на цьому тижні народні обранці проголосують, зокрема, за пакет законопроектів, спрямованих на підвищення військової дисципліни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас