Іран хоче почати постачання газу до Європи вже через 2 роки, - WS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран хоче почати постачання газу до Європи вже через 2 роки, - WS

Енергетика
352
Іран шукає нові можливості для експорту та видобутку природного газу, включаючи розвиток потужностей зі зрідження газу, щоб почати його постачання до Європи протягом двох років, сказав The Wall Street Journal керуючий директор National Iranian Gas Export Co Аліреза Камелі.
Один з проектів передбачає відновлення робіт за проектом Iran LNG, який був завершений на 40% до введення міжнародних санкцій у 2012 році. Для завершення проекту буде потрібно 3-4 роки.
Інший проект, який може бути реалізований протягом 2 років, передбачає будівництво газопроводу в Оман, де вже є потужності зі зрідження газу.
Крім того, іранська компанія веде переговори з європейськими партнерами про будівництво плаваючих терміналів для скраплення іранського газу.
У довгостроковій перспективі Іран, як заявлялося раніше, хотів би довести експорт газу в ЄС до 30 млрд кубометрів на рік.
Відзначимо, минулого тижня Греція купила перший після зняття санкцій нафту в Ірану.
Іран володіє найбільшими у світі запасами природного газу, зараз він поставляє невеликі обсяги газу в сусідні країни – в обсязі близько 9 млрд кубометрів на рік.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас