СБУ затримала кібер шахраїв, які вкрали 15 млн грн з рахунків українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала кібер шахраїв, які вкрали 15 млн грн з рахунків українців

Кримінал
694
Правоохоронці затримали групу кардерів, які вкрали майже 15 млн грн з банківських рахунків. Жителі Києва та Київської області діяли разом з іноземними союзниками-хакерами. Використовуючи реквізити підроблених платіжних карт, шахраї переводили гроші на рахунки фіктивних підприємств і планували отримати готівку в касах столичних банків.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Для своїх цілей кардери відкрили 30 фіктивних підприємств. На рахунок одного з них вони намагалися перерахувати перший транш вкрадених грошей – 275 млн грн. Оперативники СБУ в Києві та Київській області затримали зловмисників при спробі зняти гроші в одному з банків.
У ході обшуків у підозрюваних вилучили печатки фіктивних підприємств і державних органів, холодна і вогнепальна зброя. Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.
Як виявилося, кияни також були співвласниками двох нелегальних гральних закладів. Правоохоронці вилучили 25 ігрових автоматів, 15 столів для гри в покер, рулетку та інше обладнання для азартних ігор. Слідчі дії тривають.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас