Нафтові ціни не повернуться до рівня 2014р., - представник Кувейту в ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові ціни не повернуться до рівня 2014р., - представник Кувейту в ОПЕК

Енергетика
707
Ціни на нафту в першому півріччі залишаться в районі $ 30 барель, прогнозує офіційний представник Кувейту в ОПЕК Наваль аль-Фезайа.
При цьому вона сподівається на відновлення котирувань в другому півріччі.
На її думку, попит у цьому році буде нижче, ніж у 2015 році, при цьому запаси в нафтосховищах і раніше дуже великі.
Нафтові котирування не повернуться до рівня 2014 року, поточний рік буде “важким роком” для цін, вважає кувейтський представник. Ціни залишаться заниженими до 2020 року і можуть поступово зрости в 2020-2030 рр, прогнозує вона.
Н.аль-Фезайа заявила, що важко провести екстрену зустріч ОПЕК, не домовившись про скорочення видобутку. Вона зазначив також, що картель готовий співпрацювати з нафтовидобувними країнами, які не є його членами, з питання скорочення видобутку.
Kuwait Petroleum планує інвестувати $ 100 млрд в наступні п’ять років, повідомив глава нафтової держкомпанії Нізар аль-Адсані. Капвитрати можуть бути профінансовані за рахунок випуску облігацій та ісламських бондів (сукук).
Компанія має намір збільшити видобувні потужності до 4 млн барелів на добу до 2020 року.
За його прогнозом, найближчим часом світовий попит на нафту буде щорічно рости на 1-1,5 млн б/д. Ефект від скорочення інвестицій нафтових компаній по всьому світу проявиться протягом двох років.
У 2016 році, за оцінкою глави Kuwait Petroleum, світові капзатрати на розвідку і видобуток (upstream) скоротяться на 80%.
“Глобальному ринку потрібно близько 5-6 млн б/д нової нафти щорічно, – сказав він. – Це говорить про важливість збереження інвестицій в upstream заради стабільності ринкових поставок та уникнення волатильності і стрибків нафтових цін”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас