Павленко пояснив скандали навколо українських продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленко пояснив скандали навколо українських продуктів

Аграрний ринок
1589
Скандали щодо низької якості продуктів харчування, зокрема меду, що експортувався до Чехії, і яєць – в Ізраїль, є політично мотивованими.
Таку думку журналістам висловив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.
За його словами, таким чином, український аграрний експорт намагаються витіснити із зовнішніх ринків.
“Я особисто вважаю, що заяви щодо яєць в Ізраїлі та меду, який вивозився в Чехію, є політично мотивованими і є спробами витіснити український аграрний експорт із зовнішніх ринків”, – заявив міністр.
“Сальмонельоз в українських яйцях не знайшли. Ми зайшли з великими обсягами продукції на великий ринок яєць (до Ізраїлю. – Ред.) і обвалили там ціни. Антибіотики знайшли в продукції тільки однієї чеської компанії, яка змішувала мед з різних країн”, – сказав Павленко.
Нагадаємо, що на початку цього року контролюючі органи Ізраїлю заявили про наявність сальмонельозу в українських яйцях. Експорт яєць був призупинено до оголошення результату розслідування.
Результати досліджень, проведених українською стороною, показали відсутність сальмонельозу в яйцях, але підтверджено його наявність в пташиному посліді з одного з підприємств, яке постачало яйця в Ізраїль.
Слідом за тим чеські контролюючі органи заявили про наявність антибіотиків у експортованому українському меді. Зараз експорт меду в Чехії припинений і ведеться дослідження зразків експортованого меду на наявність антибіотиків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас