У Bosch створена «розумна» педаль акселератора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Bosch створена «розумна» педаль акселератора

Технології&Авто
878
Компанія Bosch запропонувала концепцію інтелектуальної педалі акселератора, яка може бути впроваджена в транспортних засобах майбутнього.
Ідея полягає в тому, щоб наділити педаль зворотним зв’язком з водієм. Система за допомогою вібрацій дозволить давати автомобілісту різні рекомендації, які допоможуть переміщатися з більш високою безпекою та економічністю.
Електронний вузол педалі акселератора, зокрема, може отримувати інформацію про роботу силової установки, трансмісії і бортових систем забезпечення безпеки. Крім того, комплекс буде враховувати дані від навігатора. Більш того, система може бути пов’язана з інтелектуальною дорожньою інфраструктурою.
Система за допомогою вібрацій і зміни зусилля натискання на педаль зможе інформувати водія про необхідність зміни передачі або, скажімо, перемикання з електричної тяги на традиційний двигун внутрішнього згоряння. Крім того, комплекс підкаже, що варто скинути швидкість, оскільки транспортний засіб, що їде попереду, сповільнюється.
Зрозуміло, система не буде втручатися в роботу іншої електроніки, залишаючи прийняття остаточного рішення за людиною. На жаль, про терміни практичного впровадження запропонованої технології нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас