Ощадбанк відповідає вимогам достатності капіталу за результатами стрес-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк відповідає вимогам достатності капіталу за результатами стрес-тестів

Кредит&Депозит
278
Державний Ощадбанк (Київ) відповідає вимогам достатності капіталу за результатами стрес-тестів, проведених в рамках діагностики Національним банком України (НБУ) найбільших 20 банків країни, повідомляється в проспекті емісії єврооблігацій банку.
“Згідно з останніми поданням в НБУ даними, від 11 січня 2016 року, достатність капіталу Ощадбанку відповідає вимогами зазначеного стрес-тестування”, – наголошується в документі.
Разом з тим, згідно з документом, якість кредитного портфеля продовжує погіршуватися, що призводить до збільшення резервів на можливі втрати за позиками.
Крім того, у зв’язку з триваючим погіршенням внутрішніх економічних умов та кризою на сході України банк очікує подальшого погіршення кредитного портфеля.
При цьому банк підкреслив, що шукає шляхи для поліпшення якості кредитного портфеля і можливості обговорити з позичальниками взаємоприйнятні умови обслуговування боргу та розрахункові графіки.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (156,596 млрд грн) серед 123 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас