"Газпром" "вкрай здивований" рішенням АМКУ про штраф у 85 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" "вкрай здивований" рішенням АМКУ про штраф у 85 мільярдів гривень

Енергетика
1024
Російський енергетичний гігант, компанія «Газпром» вкрай здивована рішенням Антимонопольного комітету України про штраф у розмірі 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України, йдеться в повідомленні компанії.
«Це (рішення – ред.) викликає крайнє здивування, оскільки «Газпром» не здійснює підприємницької діяльності на території України, передаючи НАК «Нафтогаз України» природний газ на західному кордоні Російської Федерації», – йдеться в повідомленні «Газпрому».
«Таке рішення АМКУ не може розглядатися ні в якому іншому статусі, крім спроби чинити тиск на «Газпром», – відзначили в компанії.
При цьому «Газпром» повідомив, що має намір захищати «свої права і законні інтереси всіма доступними йому з правової точки зору способами».
Крім того, як зазначається в повідомленні, 14 січня 2016 «Газпром» повідомив АМКУ, що не здійснює підприємницької діяльності на території України.
«Таким чином, будь-які звинувачення на адресу «Газпрому» нібито мали місце порушення законодавства України неспроможні. У своєму зверненні «Газпром» вказав, що підстави для ініційованого АМКУ розслідування відсутні і воно повинно бути припинено», – підкреслюють у “Газпромі”.
Також російська компанія нагадала, що питання взаємин «Газпрому» і «Нафтогазу» за контрактними зобов’язаннями на транзит газу в ЄС є предметом судових розглядів у Стокгольмському арбітражному суді.
«Винесення остаточного рішення по будь-яких спірних питань контрактних взаємин ПАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» є виключною компетенцією Арбітражного інституту Торгової палати м Стокгольма, який сторони транзитного контракту вибрали в якості органу розгляду спорів», – відзначили в «Газпромі».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас