Саудівська Аравія вважає "ірраціональною" ціну на нафту нижче $ 30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія вважає "ірраціональною" ціну на нафту нижче $ 30

Енергетика
942
Саудівська Аравія не має наміру скорочувати видобуток вуглеводнів і тим не менш розраховує на зростання нафтових котирувань до кінця 2016 року, заявив глава найбільшої нафтової компанії країни Saudi Aramco Халід аль-Фалі.
За словами аль-Фаліха падіння цін на нафту нижче $ 30 за барель – «ірраціональне» явище.
«Ринок впав занадто сильно, і подальший підйом неминучий», – заявив Халід аль-Фалі. Він підкреслив, що Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, не скорочуватиме поставки в односторонньому порядку або поступатися дорогою конкуруючим виробникам.
«У разі якщо ціни залишаться низькими, ми зможемо ще довго витримувати це. Природно, ми не сподіваємося на такий сценарій », – заявив глава Saudi Aramco. При цьому він заявив, що нафтові котирування, найімовірніше, підуть вгору до кінця цього року.
На початку тижня ціна бареля Brent впала нижче $ 28 на тлі зняття санкцій з Ірану і зростання пропозиції на нафтовому ринку.
Саудівська Аравія неодноразово заявляла, що не буде знижувати видобуток вуглеводнів для того, щоб нафтові котирування показали зростання.
Міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі в грудні 2014 року заявляв, що королівство не скорочуватиме видобуток, навіть якщо ціна впаде до $ 20 за барель.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас