Яресько розповіла про перспективи підвищення пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла про перспективи підвищення пенсійного віку

Казна та Політика
3697
Норма про необхідність підвищення пенсійного віку відсутня у проекті меморандуму про економічну і фінансову політику, підготовку якого Україна завершує для отримання в лютому третього траншу кредиту МВФ за програмою розширеного фінансування EFF, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
 «Зараз цього немає в документі немає. Але пенсійна реформа триватиме, нам необхідно це робити так чи не так, але там немає такого конкретного зобов’язання», – сказала вона в кулуарах «Українського сніданку» в Давосі (Швейцарія).
Яресько уточнила журналістам, що до затвердження третього траншу немає необхідності вносити зміни до прийнятого в кінця 2015 року податково-бюджетний пакет, тому що його положення задовольнили МВФ.
За її словами, до засідання ради директорів Фонду уряд затвердить стратегію відносно державних банків.
При цьому міністр не змогла назвати оцінну суму докапіталізації держбанків, однак зазначила: вона не буде дуже значною, щоб поставити під загрозу узгоджені показники дефіциту держбюджету в 2016 році.
Як зазначила Яресько, вона чекає рішення МВФ про третій транш кредиту за програмою EFF у лютому. «Але поки точної дати немає», – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас