Іран очікує 50 млрд доларів інвестицій на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран очікує 50 млрд доларів інвестицій на рік

Енергетика
280
Скасування санкцій щодо Ірану може залучити близько 50 мільярдів доларів іноземних інвестицій на рік.
Про це, з посиланням на главу центробанку країни Валіуаллаха Сейфа.
“Наша країна може поглинути величезна кількість іноземних інвестицій, враховуючи наш потенціал. Я думаю, що 50 млрд доларів на рік не є надуманою цифрою”, – заявив Сейф в недавньому інтерв’ю виданню.
Також Сейф заявив, що 32 мільярди доларів, які залишалися замороженими на закордонних рахунках, будуть використовуватися для закупівлі товарів для країни.
За його словами, в найближчі місяці будуть зроблені кроки щодо нормалізації фінансової системи.
“Подвійний обмінний курс – один встановлений центральним банком та інший, більш конкурентоспроможний неофіційний ринок – мають бути уніфіковані протягом шести місяців”, – додав глава центробанку Ірану.
Повторне входження банків у світову систему відбудеться протягом декількох днів: Сейф сказав, що більшість кредиторів подали необхідні документи в Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій (SWIFT).
“Кінець ізоляції Ірану, країни в якій найбільші запаси відносно не використовуваного викопного палива після 10-річного застою, викликав хвилю інтересу серед інвесторів”, – пише видання.
При цьому, деякі аналітики попереджають, що непрозора бюрократична система може змусити інші компанії з обережністю заходити на іранський ринок.
Нагадаємо, що 16 січня у Відні глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф оголосили про набуття чинності угоди, що знімає з Ірану економічні та фінансові санкції, пов’язані з ядерною програмою.
У ньому також наголошується, що залишаються в силі санкції та обмеження, які не пов’язані безпосередньо з іранською ядерною програмою.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас