НКРЕКУ: Зарплата 370 тис. працівників ПЕК і ЖКГ буде збільшена за рахунок зниження ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКУ: Зарплата 370 тис. працівників ПЕК і ЖКГ буде збільшена за рахунок зниження ЄСВ

Казна та Політика
386
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), прийняла рішення про підвищення рівня заробітної плати для 370 тис. працівників ПЕК І ЖКГ.
Як повідомила прес-служба комісії в четвер, джерелом підвищення рівня заробітної плати стало зменшення з 1 січня 2016 рівня єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).
“З метою збереження кваліфікованих працівників в енергетичній і комунальній сферах і стимулювання їх до ефективної праці сьогодні на відкритому засіданні комісія прийняла рішення про підвищення рівня заробітної плати без зміни рівня тарифів з направленням на виробничо-технічний персонал”, – йдеться в повідомленні.
Йдеться, зокрема, йде про 164 тис. працівників в електроенергетичній галузі, 130 тис. – У житлово-комунальному господарстві та 76 тис. – У нафтогазовому комплексі.
У комісії відзначають, що для ліцензіатів, тарифи яких регулюються НКРЕКУ, в діючих з 1 січня 2016 року структура витрат, раніше був врахований ЄСВ у розмірі близько 37% фонду оплати праці відповідно до законодавства, чинного до 31 грудня 2015 року.
Як повідомлялося, закон “Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році” встановлює з 2016 року єдину ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) 22% і скасовує 3,6% ОСВ, утримуваного з зарплати працівників.
Після прийняття поправок до Податкового кодексу в кінці минулого року із закликами до бізнесу підвищити зарплату співробітникам звернулися президент Петро Порошенко і прем’єр Арсеній Яценюк.
НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас