У Голландії 10 людей заарештовано за відмивання грошей через угоди з біткоінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії 10 людей заарештовано за відмивання грошей через угоди з біткоінами

Фінтех і Картки
644
В рамках міжнародного розслідування з відмивання грошей через угоди з криптовалютою біткоін голландська поліція заарештувала 10 осіб.
До цього правоохоронні органи провели обшуки у восьми містах країни, в ході чого вилучили дорогі автомобілі, готівкові гроші та інгредієнти для приготування наркотику екстазі. Крім того, за допомогою банків з США, Австралії, Марокко та Литви були заморожені рахунки заарештованих, у тому числі рахунки в біткоінах.
Спочатку розслідування було пов’язано з побоюваннями, які висловили деякі банки, коли помітили серед своїх клієнтів зняття великих сум в готівці, проте цифри не уточнюються.
У голландській прокуратурі зазначили, що біткоіни часто використовуються для відмивання грошей, а також у кримінальному середовищі, як так операції в даній криптовалюта ніким не регулюються.
Репутація біткоіни постраждала і після терактів у Парижі, коли влада Євросоюзу повідомила про намір посилити контроль над анонімними платежами, які вчиняються онлайн і через передплачені картки, а також за платежами в криптовалюті. Дані заходи планують ввести з метою утруднити використання цих каналів для фінансування тероризму.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас