Нацбанк заявив про відновлення пропозиції валюти на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк заявив про відновлення пропозиції валюти на ринку

Валюта
4846
Падіння курсу гривні в період з 16 по 19 січня було пов’язано зі скороченням надходження валютної виручки на рахунки українських банків через вихідні в США, які співпали з робочими днями в Україні, що призвело до надлишкового попиту на іноземну валюту, пояснює Національний банк України.
“Коли збіг вихідних днів в США з робочими днями в Україні залишився позаду, пропозиція валюти відновилася, що призвело до зміцнення гривні вже 20 січня”, – процитувала прес-служба НБУ директора департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергія Пономаренка.
Він зазначив, що волатильність курсу національної валюти на міжбанківському валютному ринку спостерігається з середини грудня-2015 і пояснюється сезонними дисбалансами попиту та пропозиції валюти, проте це є невід’ємною складовою режиму гнучкого курсоутворення.
“Наприкінці і на початку кожного року динаміку курсу традиційно визначають, в основному, сезонні фактори, зокрема велика кількість святкових днів у світі”, – пояснив С.Пономаренко.
Він зазначив, що дії Нацбанку в цей період, як і колись, були спрямовані на згладжування надмірних коливань курсу.
Директор департаменту уточнив, що з цією метою з середини грудня НБУ провів п’ять аукціонів з купівлі валюти, під час яких придбав $ 98,9 млн, і шість аукціонів з продажу іноземної валюти, на яких $ 127, 3 млн, у тому числі протягом останнього тижня було реалізовано для задоволення потреб клієнтів банків $98,7 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас