За тиждень споживачі на третину збільшили заборгованість перед "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За тиждень споживачі на третину збільшили заборгованість перед "Нафтогазом"

Енергетика
375
Підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралі (ТЕЦ), а також ряд промислових споживачів станом на 19 січня 2016 заборгували НАК «Нафтогаз України» 21,7 млрд грн за спожитий природний газ, що на 33,1%, або на 5, 4 млрд грн, більше показника минулого тижня.
Про це йдеться в повідомленні державного енергохолдингу.
Згідно з повідомленням, борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використовуваний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, – близько 17%, борг прямих промислових споживачів – близько 4 %.
«Зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого в грудні минулого року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», – йдеться в повідомленні «Нафтогазу».
Прямі промислові споживачі, за даними «Нафтогазу», за минулий тиждень збільшили заборгованість за газ на 1% – до 938 млн грн.
Нагадаємо, Верховна Рада 14 травня 2015 прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України про стабілізацію фінансового стану НАК «Нафтогаз України», який дає найбільшому в Україні державному енергохолдингу право на примусове стягнення боргів за спожитий газ, а також на продаж боргів третім особам на аукціонах.
«Нафтогаз України» в січні-вересні 2015 отримав 0,2 млрд грн чистого прибутку в порівнянні зі збитком 42,2 млрд грн за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас